Om TSGUE 2014

The Skånska Gästgifverigårdar Ultra Experience föddes som en galen idé vintern 2011. En god middag på Brösarps Gästis, med information om att man hade ett paketerbjudande som involverade middag och boende även på Skanör och Dalby Gästgivargårdar. Hm. Springa tvärs över Skåne, äta gourmetmiddagar och sova i sköna sängar – det lät ju som ett äventyr för bra för att vara sant. Jag räknade med att vi skulle bli fem-sex galningar på denna tur.

Platserna gick åt på några dagar, och vi blev till slut sexton glada gourmander som tog oss på rappa apostlahästar från Skanör via Skivarp till Brösarp. Till och med Sydsvenskan skrev om oss. En ny valborgstradition var född! 2012 gick turen genom planetens kanske vackraste landskap – Österlen, med start i Sjöbo och sedan via Brösarp och pittoreska Brantevik till Herrestad. 2013 körde vi en lite annorlunda variant, där vi bodde flera nätter på samma ställe och hade hela fem dagars löpning från Åhus till Kivik och sedan via Hammenhög till Ystad.

Även i år håller vi oss till Österlen, och har denna gång valt ut några extra spännande pärlor längs vägen. Vi startar med fyrarätters Valborgsmiddag i Brösarp på stekheta Talldungens Gårdshotell, för att sedan springa i undersköna Verkeåns naturreservat och via sagolika Haväng till Vitemölla Badhotell. Därefter går turen till Skillinge och Östangård, en äkta geheimtipp bland Österlens matkonnässörer. Vi passerar givetvis även Ales stenar och avslutar sedan årets runda vid Ystad Saltsjöbad, där benen kan få vila ut lite i ett av Sveriges bästa spa.

Hela paketet består av fyra gourmetmiddagar med övernattning och frukost (till självkostnadspris), och tre dagars löpning, som givetvis kan förlängas vid tid och intresse. Du kan läsa mer om detta på sidan Jag vill vara med.

Som alltid hör restaurangerna till Skånes bästa med idel fina utmärkelser. Detta plus ett närmast vulgärt antal löpmil i bästa tänkbara sällskap kommer precis som varje år att göra denna Skånska Matultrarunda till en alldeles speciell upplevelse. Det finns 20 bokade platser (i delat dubbelrum resp. studio), först till kvarn….

BRA ATT VETA: detta är ingen superorganiserad tur, och det finns inga ledare eller så. Givetvis springer vi i grupp, men deltagande sker på eget ansvar och du bör kunna ta hand om dig själv. Turen passar därför bäst för dig som redan har erfarenhet av att springa längre sträckor. Vi kommer att hjälpas åt och ordnar även någon form av gemensam transport av packning mellan gårdshotellen. Det har hittills fungerat utmärkt.

Turen fungerar givetvis även för vegetarianer, veganer och matallergiker. Var bara noga att säga till vid anmälan så vi inte missar att meddela köket.

Annonser

3 thoughts on “Om TSGUE 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s