Brösarp-Vitemölla

Onsdag 30/4: Startskottet går i år från stekheta Talldungens Gårdshotell, där det blir fyrarättersmiddag som uppladdning inför helgens löpäventyr. Talldungen hyllas unisont i pressen för deras fantastiska kök som ger både ögonfröjd och nöjda smaklökar. ”Mat som gör en genuint lycklig” säger en recensent. White Guide – Sveriges bästa restauranger har dem listade – vi gissar att kvällen kommer att finnas kvar i minnet länge och vi ser fram mot att träffa Emma och David Höök som är krögarna på plats.

I något av Talldungens 20 klassiska rum av varierande storlek sjunker vi sedan ner bland nymanglade lakan och drömmer oss bort med naturen strax utanför fönstret.

Torsdag 1/5: Efter en god natts sömn och en magnifik ekologisk frukostbuffé (som skapar stamgäster av nattgäster sägs det) beger vi oss löpandes via småvägar och stigar genom säregen, dramatisk och underskön natur i Verkeåns Naturreservat.

Därefter beger vi oss mot havet, och tar oss via magiska Haväng mot dagens mål: Vitemölla Badhotell. Här bjuds på fördrink, och ännu en fyrarättersmiddag i White guide-klass inmundigas i glada löparvänners lag ackompanjerat av en fridfull havsutsikt. Övernattning i sköna sängar, och givetvis återigen en rejäl frukost.

Distans 42 km, kan förkortas till ca. 30 km. En minivariant direkt från Brösarp till Vitemölla är också möjlig (ca en mil), men då missar du Verkeån.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s